У Бачу на Дан ослобођења: Јорговани испред библиотеке 

БАЧ: У склопу обележавања Дана ослобођења Бача у Другом светском рату, Општина Бач се званично прикључила пројекту „Србија - земља јоргована”, па су након свечане академије, посађене 24 саднице јоргована испред Народне библиотеке „Вук Караџић”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Јоргован су посадили председник Општине Бач Борислав Антонић и председник Скупштине Бача др Зоран Новаковић, и овогодишњи добитници Октобарских награда, заслужни грађани и деца.

На свечаној седници општинског парламента Октобарске награде појединцима и установама уручили су председник општине Антонић и председник Скупштине, Новаковић. Посебно јавно признање Општине Бач поводом Дана ослобођења припало је КУД-у „Младост” Бач за постигнуте запажене резултате у раду и културно - уметничком стваралаштву и Центру за органску производњу из Селенче за постигнуте резултате у раду на пољу унапређења и развоја органске пољопривредне производње.

Општинско признање додељено је Предшколској установи „Колибри” за постигнуте резултате у раду из области образовања и васпитања, стваралаштва и нарочитог залагања на пољу друштвених делатности. Спортске нагаде припале су Владимиру Торубарову из Плавне и Клубу дизача тегова „Херкулес”.

Свечана академија била је посвећена сећању на Дан ослобођења од фашизма и на стогодишњицу од победе у Првом светском рату. Пригодан програм поводом обележавања два значајна историјска датума приредили су чланови музичко - литерарног удружења „Свети Сава” из Вајске, КУД „Младост”, оркестар „Јан Колар” из Селенче, хор ОШ „Вук Караyић” и Народне библиотеке.

З. Делић

Пројекат „Бач у фокусу” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести