У аутобус само с потврдом послодавца

СУБОТИЦА: Од среде, 1. априла, за вожњу у аутобусима „Суботица-транса” у градском и приградском превозу, путник ће морати да има радничку месечну карту и потврду послодавца, саопштено је из овог јавног предузећа.
subotica
Фото: Дневник/ В. Фифа/Суботица

У циљу продужења радничких месечних карата, послодавац је у обавези да се организује и да на меморандуму фирме достави списак својих запослених са личним подацима и релацијом превоза.

Ради израде месечних карата за путнике који нису били корисници јавног превоза потребно је, осим горе наведеног, доставити и фотографију за израду месечне карте, а трошак издавања електронске картице је једнократан и износи 400 динара.

Комплетну документацију послодавац доставља на Аутобуску станицу Суботица електронским путем на мејл: станица­сутранс.рс или преко курира од 6 до 13 часова. Након израде карата, довољно је да послодавац пошаље своје овлашћено лице које ће да преузме месечне карте за све запослене и после их подели запосленима.

Сва плаћања врше се електронским путем. Превоз је дозвољен искључиво запосленима којима послодавац није у могућности да организује рад од куће и чији долазак на место рада је неопходан. Сви путници морају да имају радничку месечну карту и потврду послодавца, а карту у возилу нико не може да купи од возача.

Запослени Опште болнице Суботица, Дома здравља Суботица, Колевке Суботица и Геронтолошког центра Суботица који користе услугу превоза довољно је возачу аутобуса прикажу лиценцу, односно потврду послодавца приликом уласка у возило.

Превоз се обавља по реду вожње који је објављен 25. марта 2020. који важи суботом, док недељом нема организованог превоза. Од путника се очекује да носе заштитне маске и рукавице, поручују из Јавног предузећа за превоз путника у градском и приградском саобраћају „Суботица-транс”.

Е. Д.

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести