У Ади куће за младе парове који остају

АДА: Због све израженијег одласка и исељавања у иностранство, које погађа и ађанску општину, челници ове потиске општине сматрају важним, да пронађу начин да у складу са својим могућностима помогну онима који своју будућност виде на овом простору.
в
Фото: Општина Ада

Општина Ада је осмислила програм да задржи младе и почетком јула је расписала конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину породичне куће или стана на територији општина Ада за младе брачне парове и за парове које живе у ванбрачној заједници. За ту сврху је у општинском буyету намењено 10 милиона динара.

Након истека рока одређеног у конкурсу именована комисија је констатовала да је пристигло укупно 17 пријава, које задовољавају услове конкурса, које су рангирали према унапред утврђеном бодовоном систему. У овом кругу у једнаком износу, бесповратна средства је добило 12 парова. Локална самоуправа и они који су успешно конкурисали су потписали уговоре, за коришћење тих средстава.

Председник ађанске општине Золтан Билицки потврдио је намеру и спремност локалне самоуправе да пружа помоћ и охрабри што више младих особа да остану у овој општини и овде оснују породицу.

- Узимајући у обзир број пријављених и интересовање младих парова да користе понуђени вид помоћи од стране општине, конкурс за доделу средстава за куповину кућа и станова ће бити поново расписан почетком следеће године - најавио је Билицки.

М. Мр.

 

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести