Тројица Зрењанинаца у хуманитарној мисији, бициклима до Солуна

ЗРЕЊАНИН: Тројица Зрењанинаца, Никола Пешић, Душан Мудрић и Жељан Попов, одлучила су да се бициклима запуте на пут дугачак чак 800 километара. Руту од Зрењанина до Солуна планирају да пређу за две недеље, а ова бициклистичка авантура има и хуманитарни карактер. 
1
Фото: Ж. Б.

- Моји другари и ја одлучили смо да се отиснемо на пут, званичном бициклистичком рутом ЕуроВело 11. Рута је дуга око 800 километара, а већи градови које ћемо обићи су Панчево, Смедерево, Јагодина, Ниш, Лесковац, Скопље, Солун… Ова рута је састављена тако да изгубимо по 26 килограма телесне тежине, 489 литара зноја, 17 пари гума и милијарде и милијарде негативних честица расположења – каже Никола Пешић и додаје да ће на пут кренути ове недеље. 

Момци су одлучили да овој мисији дају хуманитарни карактер и тако помогну онима којима је помоћ најпотребнија. Одлучили су да овог пута помогну Свратишту за децу у Београду. 

- Мој допринос у целој причи биће да сваког дана, око 19 часова, објавим дешавања тог дана на свом Фејсбук профилу и на тај начин подстакнем све моје пријатеље да буду део хуманог чина. Сама идеја је да нашу авантуру „наплаћујемо” по принципу један километар – један динар. Наравно, на људима је да уплате износ који њима одговара – објашњава Пешић. 

Наш саговорник не сумња да ће и ова акција одлично проћи, судећи према резултатима прошлогодишње, када су прикупљана средства за „Дечје село” у Сремској Каменици. 

- Пожелите нам срећу јер ће нам и те како требати. Очекујте брдо слика, али и позитивне енергије – поручио је на крају Никола Пешић.

 Ж. Б. 

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести