Триста дана за прву фазу обнове молске школе

МОЛ: Захваљујући потписивању уговора између Општине Ада и Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Репулике Србије реновираће се Основна школа „Новак Радонић” у Молу.
д
Фото: Dnevnik.rs

Након спровођења поступка јавне набавке, са одабраним извођачима је потписан уговор у школи у Молу, па ће започети извођење радова.

Уговором је обухваћена прва фазу радова, а планирана вредност инвестиције износи око 131,4 милиона динара, док је рок за завршетак радова 300 дана.

Столарија у школи је замењена пре четири година, а у овој фази извршиће се свеобухватна реконструкција старе фискултурне сале, реновирање дворишта,

изградња мултифункционалних спортских терена, формирање паркинга око спортске сале, модернизација система централног грејања у школској згради. Сви радови могу се завршити до краја ове године.

- Радове у првој фази у потпуности финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, а локална самоуправа сноси само трошкове припреме планова, односно трошкове надзора. Циљ локалне самоуправе је да обезбеди најадекватније услове за ученике у нашој оштини – рекао је председник ађанске општине Золтан Билицки.

Већ је покренут поступак јавне набавке за израду пројектно техничке документације за другу фазу када ће зграда школе у Молу бити у потпуности реновинарана. Основна школа „Новак Радонић” је ову школску годину започела са 350 ђака, а поред редовне наставе бави се и образовањем одраслих тако да укупно има 368 ученика.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести