Трећа допуна скромног буџета Пландишта

ПЛАНДИШТЕ: У првих шест месеци ове године буџет је остварен 35,1 одсто, а укупни издаци од јануара до јуна били су 253 милиона динара, речено је на скупштинском заседању на којем је усвојена и трећа допуна буџета за 17 милиона динара, пошто је повећан прилив новца од виших нивоа власти.
д
Фото: Dnevnik.rs

На седници Скупштине општине којом је председавао председник СО Пландиште, Ендре Сабо, разрешен је  мандата одборника Душан Ћурчић са листе „Србија побеђује-Александар Вучић, СНС“  пошто је Ћурчић постављен за помоћника председника општине Јована Репца.  На Ћурчићево место дошао је одборник  такође са изборне листе „Србија побеђује - Александар Вучић, СНС“, Златко Николовски. У окиру дневног реда, одобрници су разрешили Ћурчића места председника Комисије за представке и жалбе и изабрали др Адриану Микша за председницу ове комисије . Тајним гласањем Мануелу Корња из Барица изабран је за новог члана Општинског већа уместо Горана Латковића, досадашњег члана који је поднео оставку због сукоба интереса, јер  ће у наредне четири године бити на функцији председника Савета МЗ Пландиште. Одоборници су у наставку седнице подржали примедбу председника општине Пландиште Јована Репца  на члан четири  Нацрта закона о изменама и допуна Закона о територијалној организацији Републике Србије која је достављена Министарству државне управе и локалне самоуправе, а тиче се назива места и катастарских општина са територије општине Пландиште.

На седници је изгласана измена Одлуке о организацији Општинске управе општине Пландиште, која треба да буде усаглашена са Законом о буџетском систему који налаже да се успостави интерна ревизија. Након тога, одборници су изменили и Одлуку о платама, додацима, накнадама и другим примањима изабраних, именованих и постављених лица у општини Пландиште као и Одлуку о изради измена и допуна Плана генералне регулације насеља Пландиште.

З. Делић

EUR/RSD 117.5950
Најновије вести