Тражи се партнер који ће Зрењанину испоручивати чисту воду

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је да се тражи партнер који ће бити у могућности да Зрењанинцима испоручује чисту воду, као и да ће ове или следеће седмице бити урађена техничка анализа која ће показати шта је све потребно инвестирати у већ изграђену фабрику, да ли од стране неког другог приватног партнера или града Зрењанина, уз подршку државе.
JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Zrenjaninu Foto: Dnevnik.rs
Фото: ЈКП „Водовод и канализација“ у Зрењанину Фото: Дневник.рс

На питање новинара на који начин ће влада помоћи да Зрењанинци добију пијаћу воду пошто је раскинут уговор са фабриком воде у том граду, Брнабићева је рекла да је Ерсте банка, која је кредитирала тај посао, раскинула уговор са компанијом која је снабдевала чистом водом Зрењанинце, јер нису успели да испоруче воду у складу са уговором и анексом уговора који је урађен да би се дало нешто више времена за испоруку чисте воде.

Сада се тражи следећи партнер који ће бити у могућности да Зрењанинцима испоручи чисту воду и ради се техничка анализа шта је потребно инвестирати у ту изграђену фабрику, да ли од стране неког другог приватног партнера или града Зрењанина уз подршку државе јер они та средства немају, да се та изграђена фабрка подигне и додатно инвестира да би се испоручила вода Зрењинцима, казала је премијерка.

Како је рекла, та техничка анализа се спроводи ове или следеће недеље и онда ће се знати шта су даљи кораци.

Пратимо сваки дан шта се дешава тамо и не одустајемо од тога да Зрењнинцима испоручујемо добру и чисту пијаћу воду и да идемо на ону забрану употребе воде. Радимо на томе и у Кикинди и још неким градовима у Војводини и важно је што ћемо решити тај вишедеценијски проблем, навела је Брнабићева.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести