Тителски ловци домаћински газдују ловиштем

ТИТЕЛ: Ловачко удружење „Шљука“ је једно од најстаријих на овим просторима, потекло из тителског ловачког друштва, основаног још давне 1892 године. Удружење газдује ловиштем површине од приближно 6.000 хектара у југоисточном делу Бачке, на ушћу Тисе у Дунав .
1
Фото: Dnevnik.rs

И ове сезоне су ловци „Шљуке“ обављали своје редовне активнисти у циљу побољшања бројности и унапређења фонда дивљачи изношењем хране за вискоку дивљач у зимском периоду, а по доласку лепшег времена те активности су интензивиране. Тако су сва појилишта очишћена, и поново напуњена водом, изнета је со и зрнаста храна, постојеће чеке, солишта и хранилице су репариране.

Како су нам рекли председник овог удружења Сава Рошул и управник Борислав Јованов, ловци су уз свесрдну помоћ Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, које је обезбедило део средстава , подигли и три чеке. Једна од њих је заменила чеку коју је невреме оборило прошле године, а две су у потпуности нове и постављене у срцу ловишта око волијере за прихват фазанске дивљачи како би се што ефикасније регулисала популација предатора на том терену. Волијера је припремљена за прихват овогодишње туре фазана. Храна, медикаменти и стручна служба су обезбеђени.

Одзив ловаца је на овим акцијама био фантастичан. Велики број одговорних људи је вредно радио како би се све предвиђене активности извеле према плану и на време. После сваке акције организовано је и дружење уз ловачки гулаш који за ловце већ тачно 20 година кува ловац Лазар Пејин.

Ловци ЛУ „Шљука“ са посебним поносом истичу активности своје секције Ловачког подмлатка која окупља преко 30 младих који се припремају и едукују.

Текст и фото: Ж. Марковић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести