Тителска библиотека наградила вредне читаоце

ТИТЕЛ: Народна библиотека „Стојан Трумић” сумирајући минулу годину, ових дана највернијим члановима поклонила је књиге. Међу највернијим читаоцима истакли су се Милица Мишковић, Милица Савић, Драгана Зец, Милан Кикаш, Милица Мркић, Дарја Петровић, Нада Хорват, Кајка Мајер и Зорица Радић.
С. Диклић/Горан Поповић уручује награду читатељки Милици Мишковић
Фото: С. Диклић/Горан Поповић уручује награду читатељки Милици Мишковић

Посебно су се истакле Милица Мишковић са 146 и Милица Савић, професорка физике у пензији са 117 прочитаних књига током прошле године. Једноставна рачуница каже да је госпођи Мишковић за сваку прочитану књигу у просеку требало два И по дана. Остали награђени прате их у стопу, што

је, како је истакла библиотекарка Светлана Арамбашић, велики успех, с обзиром на то да су се пред изазовима савремене технологије, определили за књигу.

Сви награђени добили су по примерак Монографије Стојана Трумића, познатог сликара који је рођен у Тителу, чије име носи и Народна библиотека. За уручење награда библиотека није организовала никакво окупљање, него је сваки награђени добио свој примерак приликом првог следећег доласка у библиотеку.

- Овај мали гест представља захвалност нашим члановима за исказану верност и поверење - каже Горан Поповић, директор библиотеке и додаје да је јавна активност установе лане била сведена на минимум, а да је ипак библиотека и у таквим условима успешно обавила своју улогу.

Текст и фото: С. Диклић

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести