Теодор Дежан ђак генерације Економско-трговинске школе „Јован Трајковић” у Зрењанину

Теодор Дежан из Торка је ђак генерације Економско-трговинске школе „Јован Трајковић“ у Зрењанину.
teodor-dezan-2
Фото: Теодор Дежан, фото: Приватна архива

Ово престижно признање Теодор је заслужио не само петицама у току четворогодишњег школовања на смеру финансијски администратор, за шта је добио и Вукову диплому, него и одличним резултатима на републичким такмичењима из математике, на којима је два пута са својом екипом освајао треће, а једном прво место.

Захваљујући свим тим резултатима, Теодор је лако уписао два факултета, економију у Темишвару и исти факултет у Београду. У Београду је од 1350 примљених био први на ранг листи. Сада се заслужено одмара у Торку, селу у општини Житиште.

– Математика је моја љубав од најранијег детињства и економија је била мој логичан избор. Одлучио сам да упишем оба факултета, јер ћу се у Темишвару школовати на румунском језику, а са овог факултета, који је одлично рангиран, имам могућност да део студија проведем у некој од европских земаља. За Београд сам се одлучио јер је тамо јако добар факултет. Мислим да бих, уз добар план, могао упоредо да студирам и један и други. Темишварски ми је већ дао одобрење, сад чекам одговор од београдског, како да ускладим обавезе – каже за “Дневник” Теодор Дежан.

За досадашње школовање Теодор каже да није увек било лако. Било је пуно да се учи, али, уз добру организацију, све се стигне. Доста времена му је одлазило на путовање и каже да деца из града ни не знају какву привилегију имају што им од школе до куће треба петнаестак минута.

– Мени је неколико сати дневно одлазило на путовање, али моји вршњаци из Међе били су у још тежој ситуацији. Ипак, трудио сам се да ми то не буде сметња за учење, али и да ми остане слободног времена за хобије – каже Теодор.

А друга велика Теодорова љубав је спортски риболов, и то онај такмичарског карактера.

– Бавим се шаранским риболовом. Идем на такмичења у земљи и иностранству, и трудим се да и у томе будем најбољи – додаје наш саговорник.

Учења током студија се не плаши. Жели да стекне диплому како би био спреман за свој животни план, а то је да постане добар и успешан приватник.

– Још се двоумим да ли да то буде посао у примарној пољопривредној производњи, евентуално преради, или нешто у ИТ индустрији. Имам још неколико година да донесем коначну одлуку – закључује Теодор Дежан.

Жељко Балабан

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести