Темеринске сестре прве пред колегама

ТЕМЕРИН:Рад шест медицинских сестара - васпитачица из Предшколске установе „Вељко Влаховић” из Темерина, на тему „Рециклажом до подстицајне васпитне средине” представљен је као први на пленуму 22. Стручних сусрета медицинских сестара - васпитачица у Крагујевцу. 
e
Фото: pixabay.com

На семинару је било 260 учесника, осим из Србије, и из БиХ, Црне Горе, а рад медицинских сестара - васпитачица из темеринске установе одабран је уз још четири рада, чије су ауторке биле из ПУ Обреновац и три београдске општине.

Директорка ПУ „Вељко Влаховић” Вера Бјелић каже да је тема овогодишњег скупа, чији је организатор Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије била „Како градимо слику детета“. -  Пошто је та тема широка, имали смо прилику да чујемо радове назване „Примети ме како растем”, „Камен као средство у подстицању дечјег развоја”…  и видимо добре примере из праксе, и тако да сагледамо  где се уопште налазимо у раду с децом  -казала је директорка темеринске установе.  Стручни скупови Савеза удружења медицинских сестара васпитачица предшколских установа Србије одржавају се два пута годишње, у  пролеће и у јесен.

- До сада смо можда пропустиле свега неколико. Увек се трудимо да будемо присутне – казала је директорка, додавши да им је овај пут указана велика част, да рад представе први на пленуму скупа пред многобројним колегиницама, а добили су и специјалну позивницу, чиме је указано поштовање за досадашње преглашатво у васпитању и образовању најмлађег нараштаја.

Рад „Рециклажом до подстицајне васпитне средине” осмислиле су медицинске сестре - васпитачице:  Соња Миљковић, Ангела Киш, Гизела Буш, Мирјана Илић, Валентина Мачкић и Душка Грубић.

З. Делић

Dada
06.06.2019 • 14:30
Bravo, plavooka moja mezimice! Bravo za ekipu temerinskog vrtića! Godinama Sonja Miljković talenat i ljubav udružuje i stvara mala čuda u radu sa decom. Nije to nikakvo iznenađenje. Sonja je rasla uz mamu vrhunsku vaspitačicu i nosi u sebi toplinu i nežnost što deca osećaju i prate je. Temerinski vrtić je uvek bio mesto gde deca srpske i mađarske nacionalnosti kreću u prve lekcije zajedništva i tolerancije. Čestitam celoj ekipi, i želim da nastave tako, inspirativno i nadahnuto!
EUR/RSD 117.5912
Најновије вести