Таблети ђацима из угрожених породица у Кули

КУЛА: Поводом светосавског празника, председник општине Кула Дамјан Миљанић поделио је таблет- рачунаре ђацима из социјално угрожених породица.
k
Фото: Opština Kula

Истим поводом подељено је више од 400 пакетића црквама са територије општине Кула, а уприличен је и пријем за Сару Јоксовић из Сивца, којој је додељена награда Универзитета у Новом Саду за Студента генерације у области техничко-технолошких наука. Том приликом Сари су поклоњене књиге и мобилни телефон.

Подела таблет- рачунара добрим ђацима из социјално угрожених породица ће се наставити и у наредних неколико дана. Више од двадесет таблет рачунара биће подељено ученицима у свим насељеним местима наше општине. На тај начин желимо да истакнемо праве вредности, подстакнемо младе људе да буду што вреднији и што успешнији у учењу, јер је то најбоље за нашу децу, рекао је председник Миљанић.

Ученици првог разреда ОШ „Петефи бригада“ из Куле Бојани Стојков много се свидео поклон. Она је рекла да ће јој рачунар веома значити у будућем школовању. Ученик седмог разреда исте школе Шерженка Миклош рекао је да је веома срећан због таблет рачунара и слаткиша и да ће се трудити и учити да, као и његова сестра упише Медицинску школу, смер фармацеутски техничар.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести