Све веће интересовање страних туриста за Војводину

НОВИ САД: Војводину је, према подацима Републичког завода за статистику, у првих седам месеци ове године посетило 376.987 туриста, што је за 69,9 одсто више него пре годину дана, наводи се на сајту Туристичке организације Војводине и истиче да је посебно порастао број долазака странаца и то чак за 156,1 одсто.
zeleznicka stanica turisti Hadza
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Њих је у северну српску покрајину од јануара до јула дошло 176.820, док је број домаћих туриста износио 200.167 и био за 30,9 одсто већи у односу на исти лањски период.

Као занимљив се наводи и податак да се остварени број ноћења

страних туриста готово изједначио са бројем ноћења домаћих туриста и оцењује да су један од разлога за повећање броја страних посетилаца бројне промотивне активности Туристичке организације Војводине и локалних туристичких организација.

Међу њима је и манифестација Дани Војводине где се остварује директан контакт са потенцијалним посетиоцима а ове године је одржана у пет градова, Будимпешти, Требињу, Бијељини, Бањалуци и Темишвару.

Најпосећенији градови у првих седам месеци ове године у Војводини су били Нови Сад и Суботица, док је међу бањама најпосећенија била бања Врдник.

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести