Сва возила Градске управе Панчева уступљена здравству

ПАНЧЕВО: Градоначелник Панчева Саша Павлов каже да је  Градска управа ставила цео свој возни парк и подршку возача на располагање пре свега здравственом сектору.
pancevo, Dnevnik/Vanja Fifa
Фото: Дневник/Вања Фифа

- Возила су дата на коришћење болници, Дому здравља и Заводу за јавно здравље, али и установама социјалне заштите, што су два најосетљивија сектора- рекао је Павлов. -ЈКП „Аутотранспорт“ потписало је уговор и кренуло у организовани бесплатни превоз радника, као и запослених у установама социјалне заштите. Таква врста превоза функционише већ три дана.

Кол центар Панчева смештен је у Кризном штабу за ванредне ситуације Панчева и ради 24 сата.

- Кол центар служи пре свега за пружање услуга набавке хране и лекова за најстарије који не излазе из куће- каже Павлов. -У последњих недељу дана, кол центар имао је више од 280 позива дневно са различитим питањима грађана.

Према његовим речима, са великим трговинским ланцима је договорено да један део каса издвоје само за волонтере који набављају намирнице за најстарије како би цео посао био обављен што ефикасније.

Током ванредног стања у Панчеву се не наплаћује паркинг, нити обданишта и према речима градоначелника, локална самоуправа се труди да максимално изађе у сусрет суграђанима у овом тешком моменту.

- Привреда у Панчеву организовала се сама и ради у пуном капацитету. Три основне велике фабрике, али и мали привредници самостално су све организовали преко ПКС, јер у тешким временима приоритет је заштита пре свега заштитног сектора, а онда и квалитетно пружање услуга из области социјалне заштите. За све друго ћемо се снаћи - поручио је Павлов.       

М. Сћ

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести