Суботичка синагога поново отворена за посетиоце

СУБОТИЦА: Врата суботичке Синагоге од данас се поново отварају за посетиоце, укључујући и групне посете. Поштујући мере Владе, посетиоци су у обавези да носе маске и рукавице, док ће на улазу бити постављена дезобаријера и средство за суво прање руку. Такође, посебна пажња биће усмерена и на придржавање мере физичке дистанце.
1
Фото: Dnevnik.rs

Синагога је за посетиоце затворена 16. марта, а посете су сада могуће од уторка до петка између 10 и 18 часова, викендом од 10 до 14 часова, док је понедељак, као и раније, нерадан.

Током претходне године овај атрактивни објекат забележио је више од 20.000 посета из земље, али и иностранства, саопштила је Фондација „Суботичка Синагога”. Ни током ванредног стања није прекинут сваки контакт са јавношћу, већ је била активна и Фејсбук страница, која је свакодневно објављивала вести и занимљивости о бисеру суботичке сецесије, али се одвијало и редовно одржавање објекта и парка.

Ни током ванредног стања ФондацијаСуботичка Синагоганије прекинула сваки контакт са јавношћу, већ је све време била активна и Фејсбук страница, која је свакодневно објављивала вести и занимљивости о овом архитектонском бисеру

Синагога је заштићени споменик културе, те је било неопходно набавити средства за дезинфекцију која не оштећују дрво, нити било који материјал, због посебног одржавања објеката тог типа. Ова синагога је јединствена у Европи, изграђена 1902. године и један од најлепших архитектонских примера мађарске варијанте сецесије.

М. Сћ

Фото: Архива Дневника

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести