Суботица: Укупно 15 заражених, међу њима нема здравствених радника

СУБОТИЦА: Од првог пацијента па закључно са данашњим даном у Суботици је укупно потврђено 15 случајева заражених вирусом корона, изјавио је данас градоначелник Богдан Лабан и истичући да међу зараженима нема здравствених радника позвао све да не шире дезинформације и лажне вести. 
korona virus, pixabay
Фото: pixabay

Лабан је казао и да су сви оболели Суботичани стабилно те да ситуација није забрињавајућа, а да је повећање заражених, сходно ситуацији у земљи и Европи уопште, очекивано и додао да с обзиром да смо у четвртој седмици епидемије, ситуација није забрињавајућа за Суботицу.

Нагласио је и да су једине релевантне и поуздане информације о броју оболелих оне које саопштава Министарство здравља и позвао грађане да не шире панику и дезинформације.

„Подсећам да је за тачан број оболелих и хоспитализованих једина релевантна и тачна информација од стране Министарства здравља, а различите и опречне информације о особама које су заражене представљају опасност“, казао је Лабан додајући да се на тај начин непотребно уноси паника међу грађане.

Апеловао је на све да буду одговорни према себи и друштву, да они мкоји могу када на снази није забрана кретања излазе само када морају и да не користе полицијски час за остваривање социјалних контаката.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести