Суботица: Лабан о мерама за спречавање ширења вируса корона

СУБОТИЦА: На територији Суботице, због поштовања мера за спречавање ширења вируса корона, затворене су пијаце, забрањено је кретање у парковима, затворени су тржни центри, кафићи, ресторани, теретане, обустављен је јавни превоз, а тренутно функционише само достава хране, изјавио је данас градоначелник Богдан Лабан.
Vanredno stanje, korona virus u Srbiji  Foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Ванредно стање, корона вирус у Србији Фото: Дневник.рс/илустрација

Лабан, који је и председник Градског штаба за ванредне ситуације, истакао је да су такве мере морале да се уведу јер "савест грађана није била иста код свих".

Лабан је опет апеловао на Суботичане да се придржавају мера јер ће у супротном, како је рекао, за добробит свих, оне бити још рестриктивније. 

"Останите у својим кућама да бисмо сачували живот. Што будемо дисциплинованији, брже ћемо изаћи из ове ситуације“, истакао је Лабан.

Наводећи да се може очекивати пораст броја грађана који се тестирају и који су у изолацији, он је апеловао на солидарност и замолио суграђане да не шире непроверене информације и садржаје путем друштвених мрежа и на тај начин шире панику.

Говорећи о раду кол центра за помоћ старијима од 65 година, Лабан је казао да добро функционише и да су од тренутка успостављања кол центра примили око 1.100 позива.

"Број захтева за помоћ упућен ка волонтерима са јучерашњим даном је 355, раде две смене оператера а најчешћи и готово једини захтеви су за доставом основних намирница, лекова и кућне хемије. Око 60 одсто позива су информативног карактера, односно без потребе ангажовања волонтера“, казао је Лабан.

Истичући да се не сме дозволити да се у Србији дешава оно што се догодило у Италији и Шпанији, Лабан је замолио грађање да поштују одлуке о забрани кретања. 

"Било је пар неодговорних појединаца, али полиција је правовремено реаговала и они су, сходно одлукама Владе, процесуирани. Позивам све грађане да поштују препоруку лекара и да чувају своје здравље. У случају кршења мера Владе, држава ће реаговати и примењивати све мере и одлуке које је донела јер оне нису усмерене на демонстрацију силе него да бисмо сачували животе и здравље свих нас“, закључио је Лабан.

Marija
25.03.2020 • 10:30
Zasto nisu aktivirali sve zanatske sivaone da prave maske i da ih preko mesni zajednica ,prodaju, dele ili kako bilo.Jako je slaba briga i o onom sto nam je na dohvat ruke,
EUR/RSD 117.5806
Најновије вести