Сремска Митровица: Од сутра 9 пунктова за пријем хитних случајева

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Начелник Службе опште медицине у Сремској Митровици Адил Елхаг рекао је да ће од сутра почети да ради девет пунктова за пријем хитних случајева у том граду.
bolnica
Фото: Tanjug/pixabay.com, ilustracija

Елхаг напомиње да су то су пацијенти који имају лупање срца, бол у грудима, висок крвни притисак, гушење, поремећај говора, осећај трњења тела.

ко каже, грађанима ће бити доступан и Центар за респираторне инфекције, као и Хитна помоћ, која ће радити 24 часа.

Елхаг је истакао да је у у оквиру Дома здравља, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и препорукама Покрајинског секретаријата за здравство одлучено да се редукује број амбуланти и додао да их је 29 до сада радило.

Додаје да је први пункт је смештен у прву здравствену станицу и намењен је за пацијенте који се лече у првој и четвртој здравственој станици у граду.

Други пункт је друга здравствена станица, где ће долазити пацијенти из друге и пете здравствене, док је трећи пункт трећа здравствена станица, за пацијенте из треће, шесте и седме здравствене станице.

Четврти пункт чини Лаћарак у којој ће долазити пацијенти из тог приградског насеља, као и они из Дивоша, Чалме и Мартинаца.

Пети пункт је у Мачванској Митровици, намењен за мештане тог насеља, као и за местане мачванских села који припадају Сремској Митровици.

Шести пункт је у Кузмину, где ће долазити пацијенти из Кузмина, Босута и Сремске Раче, док је седми у Великим Радинцима, опредељен за пацијенте из тог насеља, али и из Гргуревца, Шурма и Бешенова.

Осми је Манђелос за пацијенте из тог места, као за оне из Лежимира и девети пункт чине Шашинци и Јарак који ће наизменично радити.

Елхаг истиче да ће сви пунктови радити од седам до 18 часова, док ће пунктови у Кузмину, Великим Радинцима, Манђелосу и Јарку радити од седам до 12 и 30 сати.

Ово је све учињено да би се спречило ширење епидемије, односно смањио контакт броја пацијената и здравственог особља. У свим амбулантама радиће један лекар и једна сестра, и пре подне и после подне, рекао је Елхаг.

Додаје да пацијенти који имају знаке респираторних инфекција могу да позову Респираторни центар, који ради од седам до 18 часова.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести