Сремска Митровица добија нову основну школу

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Док се Србија годинама суочава са проблемом мањка деце у основним школама, па се у мањим местима неке школе и затварају, у Сремској и Мачванској Митровици, изграђене су две.
skola ucionica pixabay
Фото: pixabay.com

У Мачванској Митровици прошле године изграђена је Основна школа "Добросав Радосављевић Народ", а у Сремској Митровици у току је градња Основне школе "Јован Поповић".

Укупна вредност изградње школе у Сремској Митровици је 300 милиона динара. Изградња је почела у новембру прошле године, за прву фазу Управа за капитална улгања Војводине издвојила је 63, а локална самоуправа 18 милиона динара.

"Када, у кратком периоду, градите две школе, онда тиме шаљете поруку да Град Сремска Митровица води рачуна о образовању наше деце и то нам мора бити приоритет. Поред свега тога, реконструишемо и остале школе у сеоским и градским срединама, јер нам је циљ да ђаци и наставници раде у најбољим условима", рекао је Тањугу начелник Градске урпаве за образовање, културу и спорт Илија Недић.

Нову школу "Јован Поповић" у јавности су већ називали "школом будућности", јер ће настава бити организована искључиво у кабинетима. Уврштени су и у програм "500 школа дигиталне наставе".

Школа ће имати 4.400 квадрата, 17 учионица и неколико кабинета, кухињу и трпезарију, а најављено је да ће у њој бити места за 1.000 ученика. У старом објекту, који је изграђен 1960. године, наставу су похађала 824 ученика.

Недић каже и да Град реконструише и вртиће у овој општини.

"Следеће године ћемо изградити нови вртић у Лаћарку, чиме желимо да постигнемо да више ниједно дете не буде на листи чекања", каже Недић.

EUR/RSD 117.5205
Најновије вести