Средства из општинског буџета чека шест организација културу

МАЛИ ИЂОШ: Тврдње Црногорског културно - просветног друштва "Принцеза Ксенија" да је без објашњења изостављено из суфинансирања из буџета Мали Иђош намењеног култури, које су пренели неки црногорски медији, су, каже председник те општине Марко Лазић нетачне, јер шест , од осам организација још није добила средства из буџета из процедуралних разлога.
Mali Idjos foto Jelena Ivanovic-6.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Лазић је објаснио је да је председница комисије за културу пре епидемије корона вируса поднела оставку и да зато до сада није обрађен предлог Црногорског културно-просветног друштва "Принцеза Ксенија", а да се очекује да ће комисија бити формирана у понедељак или уторак.

Када се формира комисија за културу, добиће новац, рекао је Лазић за Танјуг.

Како је навео, очигледно су људи из Црногорског културно- просветног друштва “мало нестрпљиви” и навео да је сигурно да неће бити ускраћени за средства из општинског буџета, те да ће их добити када и остала културно-уметничка друштва.

Каже да новац из општинског буџета добија око осам организација из области културе.

Навео је да је општински буџет смањен за 20 одсто због кризе изазване корона вирусом.

Црногорско културно просветно друштво "Принцеза Ксенија" је пре неколико дана саопштило да је вољом челних људи општине Мали Иђош угрожен опстанак јединог Црногорског културног центра у Србији, у којем делује то друштво, Црногорска библиотека и читаоница у Ловћенцу.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести