Средњобанатским општинама више од 400 милиона динара

ЗРЕЊАНИН: Општина Нова Црња добила је 100 милиона динара на јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштите вода, који је расписала Управа за капитална улагања АП Војводине.
Nova Crnja foto jelena ivanovic-15.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Средства у поменутој вредности намењена су за изградњу потисног цевовода и уређаја за повишење притиска воде.

Општина Нова Црња добила је још 26 милиона динара на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе. Ова средства опредељена су за реконструкцију и енергетску санацију објекта Дома културе у АлекЗРЕЊАНИН: Општина Нова Црња добила је 100 милиона динара на јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштите вода, који је расписала Управа за капитална улагања АП Војводине. Средства у поменутој вредности намењена су за изградњу потисног цевовода и уређаја за повишење притиска воде.

Општина Нова Црња добила је још 26 милиона динара на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе. Ова средства опредељена су за реконструкцију и енергетску санацију објекта Дома културе у Александрову.

На конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, општини Житиште је додељено непуних 120 милиона динара, а општини Сечањ скоро 89 милиона. У житиштанској општини је планирана рехабилитација коловоза у Међи, Српској Итебеју, Новом Итебеју, Житишту, Честерегу, Банатском Карађорђеву, Торди, Банатском Вишњићеву и Равном Тополовцу.

У сечањској општини, средствима добијеним од Управе за капитална улагања АП Војводине планира се рехабилитација коловоза у Боки, Јарковцу и Неузини. Општина Нови Бечеј је на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области локалног и регионалног економског развоја добила 70 милиона динара. Овај новац намењен је за изградњу затвореног базена у Новом Бечеју. Како је „Дневник“ већ писао, јавности је представљен урбанистички пројекат за изградњу поменутог спортског објекта који ће се налазити у југозападном делу Новог Бечеја. На тој грађевинској парцели тренутно се налази комплекс млекаре, који дуги низ година није у функцији. Планирано је да одатле буду уклоњени сви постојећи објекти, а да буде изграђен нов у којем ће се налазити два базена - пливачки димензија 13 пута 25 метара, дубине од 1,35 до 1,8 метара, са пет трака, као и рекреациони базен димензија 6,7 пута 15,35 метара, дубине 0,9 метара.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести