Сомборским угоститељима, уз исту накнаду, омогућено проширење башта

СОМБОР: Градско веће града Сомбора одржало је 207. седницу на којој је усвојен предлог за проширење површина башта угоститељских објеката у циљу спречавања ширења заразне болести Ковид-19.
Sombor Miljenovic
Фото: М. Миљеновић

Према овом предлогу, угоститељима ће бити омогућено да увећају површину башта угоститељских објеката, где год је то могуће у смислу неометаног коришћења тротоара, пешачких зона као и слободног пролаза интервентних возила.

Потреба за увећањем површина башта узрокована је мерама превенције ширења заразне болести Ковид-19 и прописаног већег растојања међу столовимa од уобичајеног, тако да, иако ће се увећати површина баште угоститељског објекта, број столова и столица ће остати исти. Накнада за коришћење јавне површине остаје иста, а захтев за проширење упућује се, како се наводи у саопштењу, Одељењу за просторно планирање урбанизам и грађевинарство Градске управе града Сомбора.

Код башта угоститељских објеката где није могуће увећати површину, умањује се број столова на непромењеној површини, уз пропорционално умањење накнаде за коришћење јавне површине.

На 207. седници Градског већа града Сомбора усвојени су и предлог Одлуке о завршном рачуну буџета Града Сомбора за 2019. годину, предлог Одлуке о доношењу плана детањне регулације пословно-спортске зоне око Градског стадиона, као и предлог Одлуке о додели средстава лицима која су учествовала на конкурсу за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство у 2020. години.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести