Сомборски уметнички студио у Бачком Моноштору

БАЧКИ МОНОШТОР: Камп сомборског Црвеног крста у оближњем селу, Бачком Моноштору, је често „поприште“ многих манифестација које и немају неке непосредне везе са хуманитарном функцијом једне од најбоље организованих подружница светске хуманитарне организације, па је тако управо овде организован и четврти Камп уметности, у организацији Уметничког студија Сомбор.
1
Фото: Dnevnik.rs

Чланови узраста од седам до 15 година у кампу су боравили средином прошле седмице, док су омладинци у кампу боравили минулог викенда, па је тако у целом пројекту учествовало укупно 55 деце и младих из Сомбора и околине.

Омладински камп уметности у суботу је посетила већница за спорт и омладину Антонија Нађ Косановић, која се у разговору са руководиоцима удружења, Данијелом Першићем и Вањом Кахримановић, упознала са радом удружења, као и неким наредним плановима. Камп је прилика да се за полазнике Уметничког студија организује вишедневна ликовна колонија, где млади уметници ликовним техникама по избору сликају и цртају на слободну тему. Сваке године награђени су најуспешнији радови настали за кратко време.

Такође, у сарадњи са сомборским Црвеним крстом, за учеснике кампа организоване су едукације на различите актуелне теме из области превенције, трговине људима, али и сличним, младима интересантним и интригантним темама. Оба кампа финансирана су из градског буyета Сомбора кроз Програме за децу и Локални акциони план за младе.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести