Сомбор потписао уговор за стипендирање са ђаком генерације

СОМБОР: Наставља се са добром, сада већ вишедеценијском праксом додељивања посебне стипедније сомборском матуранту који је стекао ласкаво признање ђака генерације, како би му се олакшало студирање.
Tanja Nedeljkov i Dušanka Golubović Foto: Grad Sombor
Фото: Тања Недељков и Душанка Голубовић Фото: Град Сомбор

Тако је градоначелница Душанка Голубовић у име локалне самоуправе, потписала уговор о стипендирању са овогодишњим ђаком генерације средњих школа Тањом Недељков, која је уписала Биохемијско инжењерство и биотехнологију на Технолошко-металуршком факултету у Београду.

- Ову стипендију додељујемо за оног матуранта који је према нашем правилнику најбољи од свих матураната из сомборских средњих школа и та стипендија траје цело школовање уз одређене услове за које смо сигурни да ће их Тања испуњавати, а то је да редовно уписује сваку наредну годину са одређеним просеком - рекла је градоначелница Голубовић.

- Велика част ми је што ћу примати ову стипендију и велики подстицај у наставку образовања. Осећам и дозу позитивне одговорности - истакла је стипендисткиња града Сомбора Тања Недељков приликом потписивања уговора.

Поред стипендирања ђака генерације на високошколском образовању, Град Сомбор ове године додељује студентима и 35 градских стипендија, а у току је пријављивање на конкурс, на којем ће позитивном дискриминацијом предност имати студенти који се припремају за занимања која су дефицитарна у овом граду. Тако ће студенти машинства и грађевинарства имати по 30 бодова, док ће по 25 добити студенти дефектологије, социјални радници и мастер професори математике. При томе студент не може да буде апсолвент, нити старији од 26 година, јер на време и у року треба да уписује сваку годину студија, а бодоваће се и просечна оцена, као и други критеријуми.

        М. Мћ

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести