Сомбор финансира реконструкцију породилишта у општој болници

СОМБОР: У Сомбору је данас потписан Уговор о финансирању радова на реконструкцији породилишта у Општој болници "Др Радивој Симоновић", у ком се годишње роди више од 1.000 беба.
Sombor Miljenovic
Фото: М. Миљеновић
Како је објављено на сајту града, потписивањем тог уговора омогућено је Граду Сомбору да финансира реконструкцију сомборског породилишта.
 
Град Сомбор је за реконструкцију издвојио износ од 10 милиона динара, а преко конкурса Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику за исту намену одобрена су средства у износу од око 11 милиона динара.
 
У оквиру реконструкције адаптираће се постојећи простор тако да се добије већи број соба са мање кревета, а реновираће се и тоалети и друге просторије, како би се створили бољи услови за боравак породиља и трудница, а такође и за рад особља.
 
У плану је и једна нова услуга - могућност да најближи чланови породице већ прве дане живота бебе проводе заједно са мајком у породилишту.
 
Уговор су потписали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, в.д. директора Управе за имовину Аутономне покрајине Војводине Маја Стојилковић и в.д. директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Драган Растовић.
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести