Скували сома стокилаша

АРАДАЦ: У организацији удружења „Локални едукативни еколошки изазов” и уз подршку Града Зрењанина и компаније „Гомекс”, одржана је друга манифестација „Ризница Доњег Потисја”.
Skuvali soma stokilaša Foto: Dnevnik.rs
Фото: Скували сома стокилаша Фото: Дневник.рс

Догађај је организован на арадачком делу тиске плаже, а уз прелепо време, такмичарски рибљи паприкаш од сома припремало је четрдесетак мајстора кулинара. За сваког од њих компанија „Гомекс” обезбедила је вредан поклон пакет.

Интересантан је податак да се рибљи паприкаш кувао од једног јединог тиског сома, тешког преко сто килограма, који је био довољан да се месо подели свим такмичарима.

Уз кулинаре, посетиоцима догађаја представили су се и произвођачи хране и вина из Зрењанина, Арадца и других околних места, који су разним сланим и слатким ђаконијама и врхунским пићима додатно зачинили прелеп дан уз Тису.

Фото: Манифестација „Ризница Доњег Потисја” Фото: Дневник.рс

Ни ове године нису изостале мала школа „бућке” и вожња бродом. Како су саопштили организатори, циљ манифестације „Ризница Доњег Потисја” је подстицање боравка што већег броја Зрењанинаца и других гостију на реци, промоција гастрономских специјалитета овог подручја и упознавање са свим природним лепотама и осталим вредностима која Тиса несебично дарује.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести