Школа се модернизује 50 година од изградње

ВРБАС: Основна школа “Светозар Милетић” у Врбасу добила је 176 нових врата и  нових прозора.
д
Фото: Vrbas.net

То је само 45 одсто радова који ће до априла бити урађени у највећој основној школи у Врбасу, коју похађа више од 700 ђака.

Радови на реконструкцији која обухвата замену крова, паркета, врата и прозора, реконструкцију санитарних чворова и фасаде почели су 16. септембра. У циљу унапређења безбедности ученика биће уређени и прилази школи. Радове је обишао председник општине Врбас Предраг Ројевић.

- Задовољан сам динамиком радова. Реконструкција школе „Светозар Милетић” је изузетно важна за Врбас. Овде наставу похађа више од 700 ђака. Сви родитељи, и ми у општини Врбас; се радујемо што ће 50 година након изградње школа бити модернизована и што ће добити нов, савремен изглед- истиче Ројевић. - Биће унапређена енергетска ефикасност. То ће поспешити услове за боравак и школовање, а уједно ћемо смањити потрошњу енергије, негативан утицај на животну средину и остварити уштеде у буџету.

Он је истакао да је у овогодишњем буџету општине 365,6 милиона динара усмерено за реконструкцију и модернизацију школа и вртића.

- Све што смо у општини Врбас до сада урадили, све што радимо данас и што ћемо учинити у будућности усмерено је на боље услове за живот, образовање и одрастање врбаске деце. Она су будућност овог града. У плану је реконструкција Гимназије “Жарко Зрењанин”, као и реконструкција школе “Бранко Радичевић” у Равном Селу и побољшање енергетске ефикасности у четири вртића- каже Ројевић. - Такође, ђаци прваци у Врбасу ове године су по први пут од општине добили бесплатне уџбенике, а најбољим ђацима у општини поклонили смо лаптопове, паметне сатове и бежичне слушалице. Реконструишемо дечија игралишта, спортске терене и побољшавамо услове живота за сву децу Врбаса.

Осим школе, радовима су обухваћена и четири вртића, а укупна вредност је 173,3 милиона динара

Радови на реконструкцији Основне школе „Светозар Милетић„ делимично се финансирају из општинског и покрајинског буџета, а комплетна замена столарије се финансира у сарадњи Владе Србије и Владе Швајцарске Федерације.

Поред школе, радовима су обухваћена и четири вртића, а укупна вредност је 173,3 милиона динара.

М. Сћ

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести