Сиромаштво и насиље изазови данашњице

СОМБОР: Међународни интеррелигијски округли сто на тему „Партнерство верских заједница за смањење дечијег сиромаштва и насиља над децом“ одржан је

у четвртак у великој сали Скупштине Града Сомбора. Међународни округли сто окупио је представнике мреже организација које се баве побољшањем положаја деце из Србије, Кеније, Белгије, БиХ, Црне Горе, Молдавије, Малдива, Италије и Румуније, као и представнике свих конфесија из Сомбора.

Сусрет је организовао Сомборски едукативни центар уз подршку Града и у сарадњи са „Тхе Интерфаитх инитиативе то енд ћилд повертy“- глобална религијска мрежа за децу уз подршку „Аригатоу интернатионал“.Оснивач и председник Сомборског едукативног центра Срђан Влашкалић захвалио се свима који су учествовали у дискусији на тему смањења дечијег сиромаштва и насиља над децом.

Заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић додаје да је велика ствар што се један овакав скуп одржава у њиховом граду.- Овим округлим столом исказујмо јасан и отворен став локалне самоуправе у циљу подршке скуповима који се баве озбиљним и актуелним темама које представљају изазове данашњице. На овим питањима је потребно ваљано порадити ради наше боље будућности - каже Ратковић.

М. Сћ
 

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести