Сезонско крпљење рупа: Путари у Малом риту

БЕЧЕЈ: Уместо да буду задовољни кад у својим улицама виде радне машине путара, житеље хвата нервоза. А како и не би, кад исту слику у неким бечејским улицама гледају сваког пролећа већ деценијама.
В. Јанков/Ових дана у бечејској Улици Стевана Дороњског
Фото: В. Јанков/Ових дана у бечејској Улици Стевана Дороњског

Локалне власти се смењују, наслеђују пројекте одржавања коловоза, па се сваког пролећа троше средства општинског буyета на крпљење рупа, а при том грађани остају незадовољни урађеним. И тако сваког пролећа.

Узмимо за пример једну од мирнијих и лепших бечејских улица – Стевана Дороњског у насељу Мали рит. Изграђена је 70-их година прошлог века, али извођач радова није поставио завршни хабајући слој на коловозу. Надлежни у локалној самоуправи то нису приметили и већ после десетак година почеле су да се појављују рупе на коловозу, које се из године у годину крпе. Да несрећа буде већа, заборављено је да у тој улици живе људи и да је потребно, бар са једне стране, направити тротоар, па они који живе у њој и који им долазе у посету, морају да се крећу по коловозу и прескачу рупе или запињу за, у међувремену, настале закрпе. И тако скоро четири деценије.

На вапаје и петиције становника те улице, дуге око 500 метара, да се не крпе рупе, већ коловоз пресвуче завршним хабајућим слојем, јер је временом нестао везујући слој између шљунка и по путу се хода као по шљунковитој плажи, није било другог одговора, осим да нема довољно новца. А да ли је неко ставио на папир колико је новца утрошено за крпљење рупа и колико би износио једини исправни потез комплетног пресвлачења коловоза?

Пролећно крпљење рупа у бечејској општини почело је ових дана баш од Улице Стевана Дороњског. Јесенас су ту засуте појединачне рупе, а сада се струже нешто већа правоугаона површина и први пут ће, стиче се утисак, бити нешто боље урађено, али то никога не задовољава.

- У Малом риту ће путари радити још у Омладинској и Улици Рада Станишића, потом се селе Другу месну заједницу, па се враћају у Прву месну заједницу и радиће у улицама Герберових, Синђелићевој и Републиканској, затим ће се радити у Трећој месној заједници, улице Ивана Ћирића, 4. јула, Хуњади Јаноша. Биће посла за путаре и у насељеним местима. - сазнали смо од Александра Туцића, који је у име ЈП „Комуналац“ задужен за путну инфраструктуру у бечејској општини.

Укупна вредност радова током овог пролећа је 5,5 милиона динара, а посао је поверен компанији „Срем пут”, потврдио је Туцић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести