Шесточлану породицу Бакош задесио пожар у изнајмљеној кући

ЗРЕЊАНИН: Пре неколико дана шесточлану породицу Бакош из Зрењанина је снашла велика невоља, али се, захваљујући добрим и хуманим људима и организацијама, ситуација полако поправља.
Приватна архива/Породица се вратила у изнајмљени стан у Зрењанину
Фото: Приватна архива/Породица се вратила у изнајмљени стан у Зрењанину

Супружници Бети и Стефан Бакош, и њихово четворо деце, кћерка од шеснаест и синови од десет, девет и шест година, за длаку су избегли трагедију када је, највероватније због дотрајалости димњака, избио пожар на крову куће у Елемиру, у коју су се Бакошеви ових дана преселили. Такође, угљен-моноксид се ширио кућом у току ноћи, док су сви спавали.

- Ми смо се у суботу преселили из подстанарског стана у Зрењанину у кућу коју смо изнајмили у Елемиру. Нисмо успели ни да се сместимо како треба, кад нас је погодила страшна несрећа, из које смо, чистом срећом, изашли неповређени и сви на броју - прича Бети Бакош, која је тренутно незапослена, док њен муж ради као таксиста.

Фото: Приватна архива/Породица се вратила у изнајмљени стан у Зрењанину

Бети је пробудио најмлађи син, плачући. Било му јако лоше и није могао да стане на ноге.

-Нисам знала шта је у питању, али сам видела да није добро. Муж и ја смо се спремили да кренемо у Ургентни центар, али кад смо изашли испред куће, пала сам. Детету је било мало боље, ваљда кад је удахнуло чист ваздух, па смо решили да се вратимо у кућу – прича Бети.

Тада већ није било добро ни најстаријем сину, и Бети је било мука, па су само лежали, не знајући да се и даље трују угљен-моноксидом.

-У једном моменту је пао плафон поред димњака и избио је пожар. Истрчали смо напоље и тако се спасли. Буквално све ствари које смо преселили из Зрењанина изгореле су нам у кући - каже Бети.

Срећа је да су задржали кључеве од стана у Зрењанину, у ком им је остао намештај.

- Вратили смо се у стан, без ичега. Ни одеће, ни обуће, ништа нисмо имали. Али само за дан и по, захваљујући хуманим људима, обезбедили смо најосновније, бар за децу. Јавили су се нашој деци другари из школе, затим активисти организације „Тате за децу“, много хуманих Зрењанинаца. Донели су постељину, пешкире, гардеробу за децу, школски прибор, не знам ни сама шта све не. Можемо да почнемо испочетка, колико - толико. Траума је велика, посебно за децу. Рекли су да више никад не желе да живе у кући у којој се ложи. Тако да остајемо у Зрењанину - истиче Бети Бакош.

Овој породици је и даље добродошла помоћ сваке врсте. Недостаје мушка гардероба, школски прибор, мали кућни апарати...

-Захвални смо свима који су одмах реаговали и помогли нам да наставимо живот који је могао бити угашен пре три ноћи – завршава причу Бети Бакош.     

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести