Шеста сликарска колонија под покровитељством компаније „УМ-Инг“

ЗРЕЊАНИН: Под покровитељством зрењанинске компаније „УМ-Инг“ и њеног власника Борислава Умићевића, јуче је са радом почела шеста сликарска колонија.
1
Фото: Слике ће и ове године бити продате за хуманитарне сврхе

Три наредна дана у пословном простору „УМ-Инг“-а сликаће Виорел Флора, Александар Качар, Марјан Барош, Јавор Рашајски, Маја Јурић, Бранко Ђукић, Рудолф Бркић и Драган Хајровић.

- За нашу фирму и мене лично велико је задовољство и част ово уметничко окупљање.  И ове године сликари ће своја дела која настану на колонији овде и оставити. У јануару ћемо организовати изложбу и аукцијску продају, а оствареним приходом даћемо помоћ некоме коме је у том тренутку најпотребнија - истакао је Умићевић.

Прошле године од аукцијске продаје слика насталих на колонији купљен је важан апарат за одељење неонатологије у зрењанинској болници.

Колико зрењанинским сликарима значи учешће у колонији „УМ Инг“-а говорио је академски сликар Виорел Флора.

- Велика је ствар што нас Борислав Умићевић окупља на овај начин. Сваке године учесници су реномирани уметници, али критеријум за учешће је да буду, пре свега, добри људи. Данас кад су паре дошле у руке људи, од којих многи не цене уметност, ово што ради Бора Умићевић је јако велико и значајно - истакао је Флора.

Теме нема, сликари имају слободу да бирају којом техником ће радити и шта ће сликати.

-Толико су ово добри људи и добри сликари да се за три дана дружења и рада добије нека посебна заједничка енергија. Посебно смо инспирисани чињеницом да ће оно што насликамо бити продато на аукцији, а да ће приход завршити на најбољем месту - рекао је Флора.

Ж. Б.

Пројекат „Зрењанин актуелно” реализује Продукција ДВП Дигитал, а суфинансира Град Зрењанин. Ставови изнети у оквиру пројекта не одражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести