Сента: Помоћ за 240 грађана да купе огрев и плате рачуне

СЕНТА: Из буџетских резерви за 2022. годину, Покрајинска влада издвојила је 50 милиона динара за набавку енергената за грађане којима је та помоћ најпотребнија, од чега је 3.6 милиона динара одобрено за Сенћане.
senta centar, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

За помоћ се пријавило укупно 509 људи, од чега је 240 пензионера са најнижим примањима и грађана скромнијег материјалног стања стекло право на једнократну бесповратну субвенцију од 15.000 динара, док ће осталима бити уручени прехрамбени и хигијенски пакети који су обезбеђени из покрајинских робних резерви.

Локална самоуправа, од 9. марта, почела је да исплаћује новац који грађани могу да искористе искључиво за куповину огрева, као и за измирење рачуна за гас и струју. Заменица председника Скупштине општине Сента Марта Сабо Рац казала је да грађани који буду добили новац морају до 31. маја да обрачунају потрошњу и да докажу да су средства заиста потрошена за набавку енергената и плаћање рачуна.

– За оне који су већ потписали уговор са Општином, од 9. марта је почела исплата 15.000 динара на текући рачун који су доставили – појаснила је Марта Сабо Рац. – Пренети износ морају утрошити у року од 20 дана, што значи да грађани не морају да чекају рачун за струју или гас, већ могу платити унапред.

Како су додали из Општине надају се да ће и у будуће бити сличних иницијатива, јер такве врсте подршке и помоћи су изузетно значајне за сиромашне који углавном живе у атарима села.

        С. К-ч

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести