Сенћанско подручје: Свим породицама по пет литара дезинфекционог средства

СЕНТА: На 50 места у граду постављени су дезинфикатори са средствима за дезинфекцију руку, да би се спречило ширење инфекције вирусом корона.
sapun
Фото: Youtube Printscreen

Све породице добиће беспланто по пет литара једнопроцентног раствора натријум хипохлорита, намењеног дезинфекцији стамбеног простора. Испорука за станаре у стамбеним зградама реализује се у сарадњи са професионалним управницима зграда.

У Штабу за ванредне ситуације општине Сента побринули су се да сва домаћинства уз дезинфекционо средство добију и упутство о његовом коришћењу, а када га потроше треба да се јаве Кол центру и дан касније на њихову адресу биће испоручено ново паковање, али празна амбалаже треба да се врати. 

Штаб за ванредне ситуације општине Сента увео је нове мере у складу са наредбама Владе Србије. Вршиће се дезинфекција градских пијаца у центру и на периферији града, клупе на шеталишту на кеју дуж обале реке Тисе. Кол центру, који је отворен почетком прошле недеље, дневно има око 60 позива, а јављају му се старији од 65 година којима је потребна помоћ у набавци намирница и лекова, као и грађани који желе да се информишу о стању у вези са вирусом корона. Уведена је и СОС линија за психолошку помоћа а на позиве грађана свакодневно од 12 до 14 сати одговара психолог.

У продавницама на подручју сенћанске општине нема несташица робе у продавницама, а командант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Рудолф Цегледи верује да их неће ни бити, јер из трговинског предузећа „Сента-Промет” које на подручју града и околине има највише продавница уверавају да имају довољно намирница.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести