Сенћански хотел Ројал у новом руху

СЕНТА: Обновљен је хотел „Ројал” у Сенти улагањем вредним 1,1 милиона евра, уз помоћ Фондације „Просперитати”, средствима које обезбеђује Влада Мађарске. Здање хотела „Ројал” изграђено пре 110 година, својим смештајним капацитетима има изузетан значај у туристичкој понуди Сенте, а захваљујући овим улагањима у реконструкцију и обнову, уместо досадашње три звездице хотел је подигао квалитет смештаја и услуга на четири звездице.
с
Фото: М.Митровић

Председник Скупштине АП Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор нагласио је да је овде реч о обнови старог објекта који је и споменик културе, а испуњен је садржајима примереним развоју туризма у 21. веку, при чему је сачуван стил сецесије у ком је изграђен. 

Директор „Ројала” Роберт Бицок сматра да је улагањима уз подршку средстава оствареним на конкурсу за веће инвестиције из Фондације „Просперитати” намењене за улагања од истакнутог значаја за развој туризма, постигнут циљ и да град на обали Тисе сада има репрезентативан хотел какав доликује и заслужује својим значајем, манифестацијама и укупном туристичком понудом.

Фото: М.Митровић

Извршни директор Фондације „Просперитати” Балинт Јухас наглашава да је веома важно да Сента има на располагању квалитетне смештајне капацитете, имајући у виду да развија туристички бренд на тему историјски познате Сенћанске битке, има потенцијала за развој луке на Тиси и водени саобраћај и економски развој у многим делатностима.

На спремност за сарадњи и да Мађарска помаже у остваривању економског рзавоја у Војводини, указао је Иштван Холик, директор комуникације владајуће партије у мађарској Фидес. Приликом предаје на употребу обновљеног здања хотела „Ројал” званичници су истакли да је у последње две године туризам постала привредна делатност којој Фондација „Просперитати” пружа истакнуту подршку, као једној од области у стратегији економског развоја.   

        М. Митровић

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести