Ружић: Још 1.272 инспектора биће запослена у наредне три године

ЗРЕЊАНИН:  Наредне три године биће запослена 1.272 нова инспектора на територији Србије, а први корак ка остварењу тог циља био је Акциони план, који је у августу усвојила Влада Србије, изјавио је данас министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић.
Ružić u poseti Zrenjaninu Foto: Tanjug/video
Фото: Ружић у посети Зрењанину Фото: Танјуг/видео

Он је током посете Зрењанину разговарао с представницима локалне самоуправе о законима о инспекцијском надзору и о територијалној организацији и стручном усавршавању у јавној управу, којим је сада омогућено да се стручно усавршавају и службеници у јединицама локалне самоурпаве.

Ружић је рекао и да у Средњебанатском округу недостаје 21 инспектор, у Војводини 213 инспектора, оценивши да инспектори никад не могу бити трошак у буџету, с обзиром да обезбеђују прилив новца у буџет.

"Радимо на превентиви, нисмо више толико ригидни, инспектори су ту да контролишу да ли је храна исправна, да ли неко врши финансијске малверзације и све друго што је у њиховој надлежности, а што омогућава нормално функционисање у свим сферама друштва. Зато су они неопходни и никад не могу бити трошак за буџет, већ управо супротно", рекао је Ружић.

Тема састанка био је и Закон о територијалној организацији, о којем је завршена јавна расправа, а који ће омогућити да називи насеља буду прецизно дефинисани, као и називи катастарских општина, уопште насељених места.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести