Румљани обележили Дан општине, признања за заслужне појединце

РУМА:  Дан општине Румљани обележавају у знак сећања на 24. новембар 1918. године, када су у њиховом граду Сремци донели одлуку којим путем треба да се крене после драматичних догађаја и политичких ломова које је донео Велики рат. Уједно то је и градска слава, Свети Стефан Дечански.
r
Фото: Opština Ruma

Поводом празника Општина Рума наградила је заслужне појединце и колективе, а ове године додељена су четири признања.

Румска повеља у 2020. години, за пружен допринос заштити здравља суграђана од коронавируса, те солидарност, емпатију и пожртвованост медицинске струке и запослених, додељена је Дому здравља „Рума“. Захвалница Општине Рума, због друштвено одговорног пословања  и помоћи друштвеној заједници кроз хуманитарне акције и донације  у 2020. години, те за несебично пружање помоћи током ванредног стања пензионерима, ђацима и свима којима је помоћ била потребна, додељена је предузећу „CG Foods Europe- Wai Wai”.

Захвалница и новчана награда у износу од 30.000 динара, уручени су Јовани Мушицки, репрезентативки Србије у теквондоу и чланици Теквондо клуба „Змај” Рума, за врхунске спортске резултате у овој години. Истоветна награда  додељена је и Удружењу ратних војних инвалида Рума, за бригу о ратним војним инвалидима и породицама палих бораца, као и за чување сећања на настрадале у ратовима 1990-их  година.

Председник општине Слађан Манчић истакао је с поносом да су Румљани пионири у много чему, а најпоноснији су што је предшколска установа већ три године бесплатна. Резултат је да су у вртићима имали 1.200 малишана, док их је сада 1.750.

Ако било ко зна где су то бесплатни уyбеници за све основце или ако зна локалну самоуправу да, као ми, нема ни динара кредитног задужења, која фактуре плаћа даном доспећа, ко је помогао током епидемије привреднике, пољопривреднике, ко је упослио 7.500 људи, нека слободно каже. Ценићемо и скинути капу. Многи нас већ узимају за пример како се води локална политика и то нас обавезује, да наставимо, да одржимо ниво и не сумњам да ћемо у томе успети, поручио је Манчић на свечаности уприличеној, уз поштовање превентивних мера, поводом прославе 24. новембра - Дана Општине и градске славе Свети Стефан Дечански одржаној у Великој дворани Културног центра „Брана Црнчевић“.

На свечаној седници Скупштине општине емитован је и промо филм „Рума између два празника” који је пружио осврт на све важне општинске пројекте који су реализовани упркос новонасталој ситуацији коју је диктирао коронавирус. На свечаној седници се могло чути и да је привреда  мотор развоја румске општине, те да су ове године реализовани готово сви важни општински пројекти.

Мотор румског развоја су компаније које послују на територији наше општине. Радне зоне се и даље попуњавају, фабрике проширују капацитете, развијају се, долазе нове инвестиције. Једина ствар на којој и даље радимо је реконструкција Дома војске. Чекамо документацију и крајем месеца или почетком наредног, ћемо расписати јавну набавку. Средства смо обезбедили, корона је успорила неке пројекте, али није зауставила развој наше општине. Сви остали капитални пројекти су завршени или је њихова реализација у току, нагласио је Манчић.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести