Ребаланс за крај мандата у инђијској општини

ИНЂИЈА: За 1,1 милијарду динара умањен је ребалансом буџет Општине Инђија, а одлуку су јуче усвојили одборници Скупштине општине на последњем заседању у овом мандату.
indjija
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Приликом планирања буyета рачунало се да ће средства за неке веће пројекте, попут завршетка спортске хале стићи од виших инстанци, међутим, пандемија коронавируса покварила је планове. Прилив средстава у локални буyет је био успорен, али се до краја године очекује стабилизација, да би очекивана реализација буyета била на нивоу прошлогодишњег.

Да није избила пандемија, чуло се јуче на седници, прилив у инђијску касу био би за 20-25 одсто већи у односу на 2019. годину.

Усвојени су извештаји о раду јавних предузећа, из којих се види да је стање далеко боље у односу на претходну годину, а нарочито у односу на 2016. годину. Значајно је обновљена механизација у свим предузећима, купљени су нови алати, а ниједно предузеће се није кредитно задуживало, осим ЈП „Инђија пут“ због исплате дуга у износу од 160 милиона динара насталог градњом  спортске хале, а по пресуди Привредног апелационог суда.

В. Х.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести