Раул Валенберг као инспирација

БЕЧЕЈ: Бечејци имају прилику да сазнају о шведском дипломати који је за време Другог светског рата спасао десетине хиљада Јевреја у време службовања у Будимпешти.
izlozba raul
Фото: Приватна архива

У оквиру пројекта „Буди носилац промене – Раул Валенберг као инспирација“, који спроводе београдски Ц31 - Центар за развој културе дечијих права и Амбасада Шведске у Београду у партнерству са „Раул Валенберг Академијом“ из Штокхолма и уз подршку Шведског института, у Бечеј је стигла изложба „Раул Валенберг – за мене није постојао другачији избор“. Бечејски партнери у поменутом пројекту су Градско позориште, у чијој галерији „Круг“ је изложба постављена, те Гимназија и Економско-трговинска школа.

Циљ је да се по школама и институцијама културе покрену питања, попут – шта значи некоме бити узор, какви су нам узори данас потребни, учимо ли младе да препознају и граде своје вредности. У оквиру пројекта се кроз радионице заједно са младима трага за начинима којима се може допринети хуманијем друштву. Изложба ће бити постављена и у Зрењанину и Житишту.

В. Ј.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести