Радови у Зеленој улици у Бечеју

БЕЧЕЈ: Реконструкција најфреквентније бечејске Зелене улице условила је нову промену режима саобраћаја у центру града. Грађевинске машине и радници јуче су започели радове четврте етапе уређења „жиле куцавице“ Бечеја.
radovi pixa
Фото: pixabay.com

Планирано је да се ова фаза заврши до краја априла, а радиће се део од Новосадске до Улице Данила Киша. Кратка и врло захтевна деоница преусмерава моторизоване на алтернативне правце кретања у самом центру. По завршетку ове, уследиће последња, пета етапа од Градске пијаце до раскрснице са Републиканском улицом.

- Првобитно је било планирано да се најкраћи део, од Новосадске до Улице Данила Киша, ради као последња пета атапа реконструкције фреквентне Зелене улице, али нас је актуелна ванредна ситуација усмерила на промену првобитног плана. Имајући у виду да је то саобраћајно најфреквентнији део, а сада је знатно смањен саобраћај, одлучили смо да искористимо за ове радове погодно време и затворимо две раскрснице, код супермаркета „Макси“ и Градске кафане, а после тога као пету етапу реконструкције радимо део од пијаце до Републиканске улице - рекао нам је председник општине Бечеј Драган Тошић.

Председник општине апеловао је поново на суграђане да буду дисциплиновани и без преке потребе не излазе из куће. Тиме ће заштитити и себе и друге, али и олакшати и убрзати актуелне радове на реконструкцији Зелене улице.

После Зелене улице, предстоје реконструкције улица Данила Киша и Золтана Чуке, чиме ће се окончати планирани инфраструктурни део радова за ову годину у центру града. Тиме ће се најуже градско језгро тотално реконструисати. Подсетимо, прво је урађен нови коловоз дуж целе Змај Јовине улице, чиме се решило питање са источне стране, затим је тотално реконструисан централни градски трг, популарна Погача, па је детаљну реконструкцију доживела Доситејева улица, а онда у трг Чилаг, који је био црна тачка у саобраћајној комуникацији, а сада је уређена кружна раскрсница у облику осмице. Северна страна централног дела града уређена је реконструкцијом дела Улице Милоша Црњанског, а Зеленом улицом ће се уредити центар града и с јужне стране. Радовима у Улици Золтана Чуке заокружиће се инфраструктурно уређење центра града и са западне стране.

У највећој потиској општини су задовољни што је Управа за капитална улагања Војводине имала разумевања за њихове пројекте, па је, између осталих, за актуелну реконструкцију Зелене улице издвојила 93 милиона динара, а преосталих 25,5 милиона обезбеђено је из општинске касе. Поред коловоза и тротоара од бехатона, реконструкцијом Зелене улице у дужини око 1.000 метара уређују се нови паркинзи и колски улази, а обавља се и санационо орезивање вековних стабала платана, због чијих предивних крошњи је улица и добила своје лепо име.

         В. Јанков

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести