Ради се пројекат обнове пута Бегеч-Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА: Одавно је констатовано да је четрдесетак километара државног пута од Новог Сада до Бачке Паланке, односно да граничног прелаза са Хрватском и ЕУ, у изузетно лошем стању.
Begec02-Stojanovic
Фото: Дневник (Н. Стојановић)

Иницијативу да се изврши рехабилитација овог веома фрекфентног пута својевремено је покренуло овдашње Удружење провредника, подржала локална самоуправа, а реализацију овог посла потврдио је и Игор Мировић, председник Покрајинске владе. Тачније, реч је о рехабилитацији дела пута од Бегеча до Бачке Паланке, јер је пут од Новог Сада до и кроз Бегеч урађен и још се уређује.

– Вршимо својеврсно "лобирање" према ЈП "Путеви Србије" и другим надлежним државним органима како би се овај део изузетно фрекфентног пута оспособио за брз и сигуран саобраћај – каже за "Дневник" мр Мирослав Сићевић, директор општинског ЈП "Стандард" које је, поред осталог, задужено за путеве на територији бачкопаланачке општине. – Пројекат за реконструкцију пута Бегеч - Бачка Паланка је у фази израде. Идејно решење је урађено, добијена је катастарска дозвола, а надамо се да ће до краја године бити урађена једна деоница овог пута. Пројектом је предвиђено, поред осталог, да на делу пут пре усласка у Бачку Паланку из правца Новог Сада, односно где је сада раскрсница са семафорима код обилазнице, буде урађен кружни ток саобраћаја. Такође, залажемо се да се на делу путу, а на раскрсницама на уласку и изласку у Челарево постави јавна расвета.

Сићевић је додао да се прилазни путеви који воде у Бачку Паланку морају довести у боље функционално стање. Планирана је рехабилитација пута од обилазнице према Карађорђеву до Бача, као и рехабилитација пута кроз Обровац и Товаришево, те део пута од Гајдобре према Силбашу, а од Деспотова даље према Раткову.

М. Суџум

Goso
06.09.2019 • 09:32
To pitanje je aktueno vec 30-tak god.i uvek se pokrece pred neke izbore u cilju propagande.naravno da od toga nema nista.
Biljana
06.09.2019 • 14:18
Upravo to. Nesposobnjakovicima je trebalo 7g da zavrse 10% radova na bazenu.
tadija
08.09.2019 • 19:17
kako vas vise nije sramota posle trideset godina opet idejno resenje i sve jovo nanovo pa mrkonjic kad je bio tu vec tad su radovi trebali poceti dosta vise sa informacijama LOBIRATE posle 30 godina
EUR/RSD 117.5169
Најновије вести