Рад угоститеља у Ковачици од 8 до 18 сати

КОВАЧИЦА: Штаб за ванредне ситуације Општине Ковачица замолио је старије суграђане да се што мање крећу и не треба да се брину, јер ће у наредних 48 сати бити оформљени кол-центри како би се изашло у сусрет свим старијим грађанима који нису у могућности да оду по неопходне намирнице.
1
Фото: Youtube Printscreen

Председник општине Ковачица и командант Штаба за ванредне ситуације Милан Гарашевић додао је да ће обићи све маркете како би се уверио да су снабдевени намирницама, док је друга превентивна мера за сузбијање ширења корона вируса је скраћивање радног времена угоститељских објеката од 8 до 18 часова.

Једна од мера тиче се и забране окупљања на излетиштима, што подразумева да нема роштиљања и других врста групних окупљања до даљњег. Излетишта ће обилазити инспекција и биће прописане казне за све оне који крше ову меру.

Организоване групне туристичке посете биће одложене такође, док су појединачне и даље дозвољене. Спровођење превентивних мера наложено је и превозницима који имају линијски превоз, а оне подразумевају обавезну дезинфекцију возила и прегледе путника. Поред тога, апелује се и на привреднике у Општини Ковачица да обезбеде основна средства за дезинфекцију руку, сапун и омогуће безбедан рад за све раднике.

Гарашевић је поручио и да послодавци омогуће, уколико је то могуће, радницима да раде од куће, и да је неопходно да сви буду што дисциплинованији и одговорнији према себи и другима. Рад локалне самоуправе, како је саопштио Гарашевић, одвијаће се уобичајено у оквиру утврђеног радног времена.

М. Мр.

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5863
Најновије вести