Прво Диксиленд вече уличних свирача одушевило Сомборце

СОМБОР: Прво Диксиленд вече уличних свирача одржано је у Сомбору пред великим бројем грађана који су подржали манифестацију.
Sombor centar grada/A. Erski
Фото: А. Ерски/Сомбор

С балкона у улици Краља Петра, како јавља РТВ, чули су се звуци џез музике двадесетих година прошлог века, али и шансоне, романсе и староградске песме.

Сомбор је, подсећа Радио-телевизија Војводине, први град после Новог Сада који је добио једну овакву манифестацију.

Соло, дуо, трио састави и квартети су са балкона пуних цвећа у центру града публици приредили јединствен уметничко сценцски доживљај на отвореном и вратили их у двадесете године прошлог века што се тиче музике, немог филма и плеса.

Сомборци су срдачно прихватили први Фестивал уличних свирача.

Главна музичка звезда вечери био је београдски “Диксиленд оркестар”, који је стекао значајну европску репутацију по својој препознатљивој музици двадесетих.

Главни покровитељи програма “Вече уличних свирача – Диксиленд најт” су Град Сомбор и Културни центар Лаза Костић.

За нас је од изузетног значаја да број фестивала у Сомбору повећамо, обзиром да је туристичка понуда у Сомбору почела значајно да расте. Оно што ради и Град Нови Сад за нас је такође битно и у том смислу желели смо да део те фестивалске атмосфере преселимо и у наш град, у један другачији и интимнији амбијент, изјавила је за РТВ Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора.

У манифестацији је учествовало преко 60 уметника и музичара из целе Војводине, а кроз музику, филм и плес центар Сомбора се бар на једно вече вратио у златне двадесете године прошлог века.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести