Први комби за особе са инвалидитетом стигао у Пландиште

ПЛАНДИШТЕ: Центар за социјални рад општине Пландиште недавно је добио први комби за особе са инвалидитетом које користе колица, у вредности од 35.000 долара.
1

Реч је о донацији Европске уније у оквиру пројекта „Саградимо дом заједно”, а који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији.

- Крајем августа су нам дошли представници УНОПС-а и успели смо да успоставимо сарадњу и као резултат тога је овај комби - рекао је председник општине Пландиште Јован Репац.

Ново превозно средство са одговарајућом рампом омогућиће особама са инвалидитетом да се несметано крећу, одлазе у суд, код нотара, фризера, на дружења, песничке вечери.

- Особе са инвалидитетом имају потребе као и сви остали, тако да ово возило није намењено само њиховом одласку код лекара, већ и за многе друге активности - истакла је директорка Центра за социјални рад Ђурђевка Тафран.

Ова донација није прва када је реч о помагању особама на друштвеној маргини. Према речима председника општине, Европска унија је обезбедила и десет стамбених објеката за смештај ромских породица, а добили су и аутобус са 21 седиштем за децу са инвалидитетом.

- Имамо и рампе за особе са инвалидитетом и пре двадесетак дана смо инсталирали још једну у згради у општини, а гледаћемо и да све остале прилазе прилагодимо - додаје Репац.

Л. Р.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести