Први аутоматски путни прелаз у Суботици

СУБОТИЦА: Први аутоматизовани путни прелаз на подручју Суботице, налази се на укрштању магистралне пруге Суботица – Богојево – државна граница – Ердут и градске Грабовачке улице. Инвестиција је вредна око 19 милиона динара, а Град Суботица је учествовао са 7,2 милиона динара, рекао је директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић.
1
Фото: Dnevnik.rs

Он је објаснио да град све ради у циљу подизања нивоа безбедности на локалним путевима и улицама.

" Ово је пример добре сарадње „Инфраструктуре железнице Србије” и локалне самоуправе.  Ми ћемо се и даље трудити да наставимо изузетно добру сарадњу са тим предузећем, како би сваке године инвестирали у бар један овакав путни прелаз у циљу подизања безбедности",  рекао Радивојевић приликом свечаног пуштања у рад путног прелаза.

У Србији сада има око 300 аутоматизованих путних прелаза, а 250 механичких, казао је извршни директор за управљање јавном железничком инфраструктуром Милан Шеган и додао да је циљ да се аутоматизује што више путних прелаза.

У Србији сада има око 300 аутоматизованих пружних прелаза и 250 механичких, а циљ је да се аутоматизује што више прелаза

" Пуштамо у рад аутоматски уређај на путном прелазу на укрштању  пруге Суботица - Сомбор -Ердут и Грабовачке улице. До сада је путни прелаз био осигуран механичким браницима, којима су руковали радници  „Инфраструктуре железнице Србије”, а аутоматизацијом је на виши ниво подигнута безбедност на овом путном прелазу. Самим тим више нема потребе да радници рукују механичким браником."

Рад уређаја подразумева да се при наиласку воза аутоматски укључује и искључује, односно подиже и спушта рампа. Путни прелаз је савремен са највећим степеном сигурности и по ЕУ стандардима, оценио је  извршни директор за управљање јавном железничком инфраструктуром Милан Шеган.

С. Иршевић

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести