Пропао први покушај продаје Фабрике воде у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Први покушај продаје Фабрике воде у Зрењанину прошао је без успеха, јер није било заинтересованих купаца, сазнаје „Дневник”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Прво електронско јавно надметање одржано је у четвртак, у периоду од 9 до 13 часова. Према нашим сазнањима, нова продаја је заказана за 24. децембар, а фабрика ће се у другом кругу продавати за 50 одсто процењене вредности.

Јавни извршитељ Драган Николић огласио је продају постројења за пречишћавање пијаће воде, пратећих објеката и опреме, у власништву предузећа Фабрика воде. Закључак о продаји имовине донет је у извршном поступку који је покренула Ерсте банка, као поверилац, против дужника, зрењанинског предузећа Фабрика воде. Поступак је покренут ради извршења на основу Закона о извршењу и обезбеђењу.

Непокретна и покретна имовина понуђена је на продају као једна функционална целина. Њена укупна вредност процењена је на 834.736.350 динара. Како је наведено у позиву, непокретност се не може продати испод почетне цене, у износу од 70 одсто од њене утврђене вредности.

Право учешћа на јавном надметању имала су сва регистрована заинтересована лица која су најкасније два дана пре одржавања продаје положила јемство у износу од 15 одсто од процењене вредности предмета продаје.      

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести