Промоција здравог живота у Кикинди

КИКИНДА: Спортске игре младих у Србији, највећа манифестација у региону која промовише здрав живот и пријатељство, свечано су отворене у Кикинди. Више од 5.000 ученика из општина са севера Баната надметало се у десет дисциплина на отвореним и затвореним теренима.
sport istvan kele.jpg
Фото: Иштван Келе

Кроз Спортске игре младих у читавом региону прошло је више од милион учесника. Победници у свим категоријама избориће пласман за учешће на државном првенству које ће се одржати у Београду, а финале је крајем августа у Сплиту.

"Овде није победа приоритет, овде је примарно другарство, дружење, осмех и пријатељство и зато ми овај пројекат реализујемо под слоганом “Игре су закон” јер су игре заиста закон, а и Кикинда је показала да је на висини задатка", рекла је председница Спортских игара младих у Србији Ивана Јовановић.

Током манифестације у којој учествује велики број деце, најчешће се пронађу врло талентовани спортисти, спремни за испуњавање веома високих захтева. Члан Извршног одбора Олимпијског комитета Србије Богдан Обрадовић је нагласио да се ми по квалитету препознајемо и можемо да се меримо са Америком, Индијом, Кином, Аустралијом и другим великим земљама, да је ово акција коју треба подржати и имаће је од стране Олимпијског комитета.

Идеја самих игара расла је сваке године, тако да су врло брзо постале препознатљиве у земљама у региону и Европе. Председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић истиче да је организација сваке године све боља и са све већим бројем деце, што је по њему врло јасна порука да се што већи број деце укључи у спортске активности, а све у циљу здравог живота.

М. Мр.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Кикинда. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града)

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести