Приводе се крају овогодишњи пројекти партиципативног буџетирања

СОМБОР: Како се примиче крај године, тако се завршавају овогодишњи пројекти такозваног партиципативног буџетирања. Реч је о пројектима које су лане изабрали грађани, а финансирају се из варошког буџета. Тако је Сава Дојић, члан Градског већа за област финансија и привреде обишао завршене пројекте партиципативног буџетирања у градској МЗ Нова Селенча, као и у Стапару и Дорослову.
sombor
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У једној од најгушће насељених градских месних заједница коју карактерише тип колективне станоградње, Новој Селенчи, постављени су столови за играње шаха са клупама и надстрешницом, док су у Стапару обновили фасаду, ограду и капију зграде Дома културе. За МЗ Дорослово завршена је израда пројекта реконструкције моста, те је Дојић овом приликом уручио пројектну документацију председнику тамошњег Савета МЗ Ненаду Белићу .

- Тренутно се завршавају радови још у МЗ Венац и МЗ Растина, док у месним заједницама Алекса Шантић и Горња варош тек треба да започну радови. Што се тиче следеће године, завршено је гласање за пројекте које ће град финансирати у свакој месној заједници, тако да ће они ускоро бити објављени и са њиховом реализацијом почињемо одмах на пролеће следеће године - рекао је Дојић уз апел суграђанима да чувају заједничку имовину на територији града Сомбора.

- Пошто Град Сомбор улаже велике напоре да исфинансира све пројекте које грађани желе, молио бих суграђане да се са истом пажњом односе према свему ономе што је град учинио -  поручио је члан Градског већа, а овај његов апел је инициран тиме што су непозната лица већ натписима наружила новопостављене столове за играње шаха у МЗ Нова Селенча.

  М. Мћ

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести