Припрема терена за нове инвестиције у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Град Зрењанин се труди да увек буде доступан инвеститорима и да испоштује већину њихових захтева, притом водећи рачуна да урбанистички не угрози даљи развој средине, изјавио је заменик градоначелника Саша Сантовац по завршетку последње седнице Скупштине града.
д
Фото: Град Зрењанин

Одборници су, између осталог, усвојили предлог Одлуке о грађевинском земљишту у јавној својини града, као и предлог Одлуке о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације „Југоисток”.

На дневном реду се нашао и предлог Одлуке о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације „Центар”, као и предлог Одлуке о изради измене и допуне Плана детаљне регулације радне зоне „Југоисток I”.

- Изменама ових одлука желимо да створимо услове за нове инвестиције у нашем граду. Између осталог, омогућили смо да се у оквиру радне зоне подигне градилишни камп. Сигурно постоје инвеститори који приликом изградње објеката желе да у оквиру своје парцеле, или поред ње, направе градилишни камп који ће бити привременог карактера – нагласио је Сантовац.

Он је истакао да локална самоуправа жели да убрзава процедуре и створи могућност лакшег добијања дозвола за градњу. Самим тим ће, додао је, Зрењанин бити конкурентнији када су инвеститори у питању.

Одборници су подржали и пројекат изградње нова 23 стана за потребе социјално угроженог становништва. С тим у вези, град је одредио локацију за будући стамбени објекат, како би могао

да учествује на међународним конкурсима за добијање средстава.

- Очекујемо да ћемо добити и грађевинску дозволу за изградњу станова намењених угроженим категоријама становништа. С тим пројектом ћемо учествовати на разним конкурсима – додао је Сантовац.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести