Припрема обнове православне цркве у Молу

МОЛ: Српска православна црква Свети Сава у Молу већ је почела припреме да 2024. године прослави 200. годишњицу постојања. Челници црквене општине и верници су се обратили локалној самоуправи општине Ада и навели да желе да у складу са могућностима обнове цркву за ову свечану прилику.
m
Фото: Општина Ада

Тим поводом председник ађанске општине Золтан Билицки,

директорка Међуопштинског завода за заштиту споменика културе Суботица Леда Силинг, одговорни пројектант Сава Стражмештеров и архитекта Светлана Бакић обишли су православни храм у Молу.

Предстоји израда комплетне пројектне документације за реновирање цркве укупне вредност 1,908.000 динара, за шта ће локална самоуправа општине Ада у овој години из буџета издвојити 1.760.000 динара, док ће преостали део финансирати Српска православна црква. Комплетна пројектна документација обухватиће пројекте архитектуре и конструкције, хидротехничких, еелектроенергетских, телекомуникацијских, сигналних и других инсталација, рестаурације стасидија и иконостаса, обнове зидне декорације и зидне слике, као и елаборат заштите од пожара.    М. Мр.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести