Пријем за потпоручника Милоша Басарића у Општини Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА: Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница и председник Скупштине општине Мита Лачански приредили су пријем за Милоша Басарића, младог Бачкопаланчанина који је завршио Војну академију.
Kao drugi u klasi na Vojnoj akademiji, mladi Palančanin je nagrađen posrebrenom sabljom Foto: Dnevnik.rs
Фото: Као други у класи на Војној академији, млади Паланчанин је награђен посребреном сабљом Фото: Дневник.рс  

Као другог у рангу наградио га је посребреном сабљом председник Републике Србије Александар Вучић.

Млади кадет, а сада потпоручник завршио је Студијски програм војногеодетско инжењерство са општим успехом 9,60. На промоцији официра кадета завршне године Војне академије произведен је, са другим кадетима, а указом председника у најмлађи официрски чин - потпоручник. Сабљу је добио као други у рангу 139. и 140. Војне академије за 2019. годину.

Речит и наочит млади човек и официр захвалио се локалним челницима на пријему и признао да је пријатно изненађен што се неко у Бачкој Паланци сетио њега.

Фото: Потпоручник Милош Басарић Фото: Дневник.рс

Јер, овде је завршио Основну школу „Вук Караџић”, а потом отишао у Војну гимназију, па потом на Војну академију, а планира да упише мастер студије.

Каже, да којим случајем није завршио ово што јесте, да би сигурно успешно завршио техничке науке, које га поред геодезије, такође привлаче.  Предсеник Шушница је рекао да су се до сада овакви пријеми правили углавном за спортисте из Бачке Паланке који би остварили значајан резултат на међународном плану, али да се пракса мења, па ће убудуће пријеме правити, као сада, за успешне студенте. Мита Лачански је додао да је Милош афирмисао ову средину и потврдио да је овде образовање и васпитање на високом нивоу, те да овде расту добра, паметна и вредна деца.

        М. Суџум

 

 

 

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести